Het huis Louis Picamelot is al generaties lang gespecialiseerd in Crémant de Bourgogne. Het is dan ook hun enig product. Ze zijn gevestigd in Rully in de Côte Chalonnaise waar het ganse bedrijf gehuisvest is in de uitgehouwen kalkrots. Dit zorgt meteen voor de ideale omstandigheden om schuimwijn te maken en te bewaren, net zoals dat in de Champagne gebeurt.
De kalk in de ondergrond is ook ideaal om frisse Chardonnays te maken voor de mousserende wijnen.
Er wordt uiterste zorg besteed aan het basisproduct: witte wijn. Deze is in de regel van bovengemiddelde kwaliteit, waardoor nadien nog weinig moet bijgestuurd worden. Een opvallende eigenschap van al hun cuvées: complex en fijn, niet zo maar wat fruitigheid. Je proeft de witte wijn door de bubbels.
De Cuvée Jeanne Thomas bestaat uit 85 % Chardonnay en 15 % Aligoté, wat de fraîcheur benadrukt.
De chardonnay geeft weelderige aroma’s van brioche en rijp wit fruit en bloemen.
Als aperitief, zo maar onder vrienden, bij een zachte kaas type Coulommier...